zaterdag 2 januari 2016

Vuurwerk aan banden

Zelf ben ik nooit zo bezig geweest met vuurwerk. Ik herinner me alleen nog de periode op Curaçao, waarin ik wat vuurwerk heb afgestoken. Ik was toen 13 -14 jaar jong. Bij elke klap dacht ik : "Daar gaat weer 25 cent!" Ik vond het zonde van het geld. Op kermissen heb ik ook zo goed als geen cent uitgegeven. Afgezien van de attracties waren andere tentjes met snacks en snoepgoed mij ook veel te duur. Nu ik dit zo zit te tikken mag ik in het algemeen wel stellen, dat ik erg veel moeite heb geld aan mezelf uit te geven. Waarom dat zo is, weet ik niet. Ik geef het veel gemakkelijker weg.
Terug naar het vuurwerk. Fenna heeft gelukkig geen hartstilstand gekregen. Dat is afgelopen dagen andere beesten wel overkomen als gevolg van angst. Van mij mag vuurwerk verboden worden. Dat zal veel ellende voorkomen. Afgezien van de dierenwereld ook wat psychisch en lichamelijk letsel betreft bij mensen. En dan is er nog het milieu, dat erg veel schade ondervindt.
Waarom niet vuurwerk op een centrale plek afsteken? Wie vuurwerk mooi vindt mag dan daar gaan kijken. Een halfuurtje of zo.