zaterdag 9 januari 2016

Juncker (EU) chanteert Nederland

De EU begint zich al te roeren met betrekking tot het Oekraïne-referendum, dat hier gehouden zal worden in april. Juncker, de voorzitter van de EC, stelt dat de hele EU ineen zal storten indien Nederland verdere samenwerking met het corrupte Oekraïne zal stopzetten. Juncker gaat zelfs zo ver in zijn betoog, dat hij een eventueel afwijzen ziet als een grote winst voor Rusland.
Met andere woorden : Juncker wil dat Nederland voor het corrupte Oekraïne stemt en kwalificeert het referendum als voor of tegen de EU. Hahaha! Wat een gezever van meneer Juncker. Hij doet het nu al in zijn broek voor wat betreft de uitslag en denkt dat anderen dan hij niet hun gezond verstand kunnen gebruiken. Wie een corrupt, onbetrouwbaar, instabiel 2e Griekenland als lidstaat erbij wil hebben, stemt voor het verdrag met Oekraïne.
Maar wat is er nou nog leuker dan als naoorlogse babyboomer net als in de 60's de arrogante, betweterige autoriteiten met hun starre, ouderwetse ideeën en regels weer eens flink dwars te zitten?
De EU moet flink opgeschoond gaan worden. Ze mag van mij wel blijven, maar louter vanwege zinvolle en te handhaven regelgeving. Stuur al die zakkenvullende ambtenaren weg, weg met de nationale bemoeienissen, weg met de logge, trage bureaucratie, weg met zwakke geld vretende landen en stop de ongebreidelde groei. Vooral dat laatste, de EU wil koste wat het kost heel Europa veroveren. Die drang, een overtrokken grootheidswaanzin, doet mij aan het Frankrijk van Napoleon en het Nazi Duitsland van Hitler denken, dat ook zo groot moest worden. Maar ik verwacht ook dit keer dat de geschiedenis zich zal herhalen. Dat het met Juncker c.s. (de EU) net zoals met Napoleon en Hitler zal gaan : hij loopt zich stuk op Rusland.