zaterdag 30 januari 2016

Burgemeester Weerwind : Flapdrol of lafaard?

Burgemeester Weerwind van Almere durft geen nee te zeggen tegen de komst van een paar haatpredikers. Reden voor een PVV lid om de burgemeester uit te maken voor flapdrol. Niet iedereen was daar blij mee. Immers, zo'n uitspraak is niet politiek correct. Ook al is zo'n drol ook bruin. Of is het juist daarom? Je weet het nooit in zo'n overgevoelig land.
De burgemeester neemt een laffe houding aan ten opzichte van de haatpredikers, dat wel. Maar dat betekent in de politiek niet, dat men hem lafaard mag noemen. Dan behoort een politicus die het niet eens is met zijn beslissing hooguit te zeggen : "Ik betreur uw besluit." Misschien heeft mevrouw Borst dat ook nog gezegd tegen haar moordenaar. Ik bedoel, dat politieke correcte zit zo diep geworteld. Bij het enge af. Die correctheid heeft tot doel om alles af te zwakken en/of zelfs te verdoezelen. Het is een onderdeel van de politieke doofpot.
Voor het gewone volk, dat met zijn boerenverstand werkt en nog met de realiteit bezig is, is burgemeester Weerwind van Almere gewoon een lafaard. Net als andere collega's van hem, zoals o.a. meneer Aucke van der Werff van de Noordoostpolder. Ze zijn geen mannen van stavast. Jammer.