dinsdag 19 januari 2016

Buitenhof kijken

Ik, ik, ik meneer Spekman van de PvdA
Zondagochtend kijk ik soms naar het VPRO programma Buitenhof. Soms interessant, soms saai en zelfs ergerlijk. Afgelopen zondag heb ik even (ik schakelde wat laat de tv aan) geluisterd naar een PvdA man, die de kunst verstond om op geen enkele vraag die hem gesteld werd een helder antwoord te geven. Ergerlijk, maar logisch, want dan moest hij namens de PvdA met de billen bloot. Meneer Spekman heeft er tijdens die uitzending volgens mij voor gezorgd, dat er nog minder mensen op die partij zullen stemmen. Meneer Draaikont had een opvallende manier van spreken : "Ik vind, dat...." Ik vind zus, ik vind zo, ik, ik, ik. Geen woord over wat de kiezer zou willen. Nog steeds typisch PvdA : ik weet wat goed voor u is. Maar niet heus.
Er was ook een discussie tussen twee dames, een schrijfster en een wetenschapper, over de emancipatie met als achtergrond de gebeurtenissen in Keulen. Die discussie was wel interessant. Wat ik wel jammer vond was, dat de gespreksleider niet doorvroeg toen men tot de conclusie kwam dat jongens van Arabische / Noor Afrikaanse afkomst via hun opvoeding een minderwaardig beeld opgedrongen krijgen van vrouwen. De dames hielden op bij de rol van de moeders. Ik had graag willen weten waar die moeders hun visie op gebaseerd hebben. Maar over de islam beginnen was misschien weer net een stap te ver.
Neemt niet weg, dat er behoorlijk open en oprecht over het probleem gesproken werd. Het was ook interessant te horen hoe die twee tegen de emancipatie in ons eigen land aankeken. Er is nog veel te doen. Aan de kant van de mannen.