maandag 25 januari 2016

Onze nep-regering

Ergens was het te verwachten, dat het onderzoek naar lekkende politici tot niets zou leiden. Ze houden elkaar immers de hand boven het hoofd. Men zwijgt omwille van een gouden toekomst via een fors overbetaalde loopbaan bij de EU. Vandaar ook dat men zo gedwee achter Brussel aanrent. De doofpot staat in menig politiek hok paraat, als een prullenbak in een normale werkomgeving.
Het plotselinge afscheid van D66 Kamerlid mevrouw Hachchi (niet verkouden hoor) is ook in nevelen gehuld. Meneer Pechtold voelt zich in de steek gelaten. Pluspuntje : Weet ie ook hoe zijn kiezers zich voelen. Mevrouw Hachchi beweert, dat ze voor presidentskandidaat Clinton is gaan werken. Maar in het Clinton kamp weet men hoegenaamd van niets.
Het gebeuren doet me denken aan de toestanden rond dr Schadée, je weet wel die ruimtevaartdeskundige, die heel Nederland inclusief Apollo Henkie (Terlingen) eind jaren 60 voor de gek hield. Die beweerde ook in het grote Amerika te zijn, maar zat thuis in eigen land met Henkie te bellen, terwijl hij allerlei vreemde geluiden produceerde. Zo deed Schadee voorkomen alsof ie in Houston zat. Totdat Apollo Henkie verontrust riep  : "Houston, we have a problem!" Toen bleek niemand daar Schadée te kennen.