zaterdag 16 januari 2016

Klassenjustitie!

Nog niet zo lang geleden krabde de regering zich achter de oren, omdat ze niet wist hoe ze met terugkerende Jihadstrijders moest omgaan. Naar een psychiater sturen of anderszins herprogrammeren? Veel nuchter denkende Nederlanders zeiden : paspoort innemen en uitzetten! Desnoods het hele gezin. Ze hebben immers gemoord?
Nu gebeurt het dat een Nederlandse veteraan terugkeert, die tegen de IS heeft gevochten. En wat denk je? Ja hoor, deze held wordt opgepakt en er hangt een proces boven zijn hoofd. 'Hij heeft zomaar op onze vijand geschoten en dat mag niet!'
Hoe was het ook al weer tijdens de laatste oorlog? Zijn toen ook al die verzetslieden gestraft omdat ze op de vijand hadden geschoten? Omdat ze 'eigen rechter' hadden gespeeld? Toen zijn veel onschuldigen standrechtelijk geëxecuteerd door verzetslieden. De regering probeert koste wat het kost ons in grote onzekerheid te laten en ons in ons rechtsgevoel aan te tasten. Bah!
Minister Koenders wil ook graag zijn cv wat opluisteren. Dus wil hij meneer Assad voor de rechter slepen, omdat hij bloed aan zijn handen heeft. Hoe zit het met al die andere regeringsleiders, waaronder behoorlijk veel westerse, die ook en zelfs veel meer bloed aan hun handen hebben, meneer Koenders?