woensdag 20 januari 2016

CDA achter PVV aan

* Geleidelijk aan hoor ik CDA politici uitspraken doen over hun 'vluchtelingen', die Wilders ruim een half jaar geleden al deed. Maar toen hadden de CDA'ers met nog een aantal onzorgvuldig handelende politici nog de nationale deuren wagenwijd opengezet. Nu maakt men zich bezorgd : "Er zijn te veel asielzoekers, onvoldoende opvang, te weinig geld, geen plaats op scholen, de veiligheid is in het gedrang, ze hebben nare dingen uit hun cultuur meegenomen enz." Ik misten alleen nog een opmerking over het belabberde draagvlak onder de bevolking. Ook tijdens deze interviews verzuimde de interviewer de link te leggen naar de visie van de PVV ruim een half jaar eerder en onze ervaringen met het Marokkaanse deel van de bevolking. Van de effecten op  de maatschappij na de komst van Noord Afrikanen heeft men in Den Haag blijkbaar niets geleerd.

* Er zijn gemeentes die meer hulp willen van de overheid bij het inrichten van opvangcentra. Politie, ME enz. Met andere woorden : Moet de overheid die centra maar bij de bewoners door de strot duwen, zodat de betreffende B&W's  hun handen in onschuld kunnen wassen? Ik denk dat de boel dan helemaal uit de hand gaat lopen.

* In Duitsland maakt een vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap zich ernstig zorgen. Naast de ultra rechtse groeperingen vormen nu ook de binnengestroomde 'vluchtelingen' een bedreiging voor de Duitse Joden. Tja, als je het zo bekijkt, dan is het een vreemde zaak. In de jaren 30 en 40 maakten Duitsers jacht op Joden. Laat Merkel dat vuile werk nu opknappen door haar 'vluchtelingen'? Het zal toch niet? Volgens mij heeft Merkel aan die mogelijke consequentie geen minuut gedacht. Toch lijkt het mij handig van tevoren te weten wie je in huis haalt.

* Iets anders : de RAF leeft nog steeds. Tijdens mijn militaire dienstplicht moesten we extra alert zijn op dat soort groeperingen, vanwege diefstal van wapens. Het Duitse nieuws wist te vertellen dat de organisatie opgeheven zou zijn in de jaren 90. Maar ach, in de hoofden van die boeven blijven hun ideeën voortleven. Ze hebben inmiddels een paar overvallen op hun naam.

* Een afgewezen asielzoeker wil op de valreep, voordat hij met zijn gezin het land uitgezet wordt, een gehoorimplantaat bij zijn dove dochtertje Kalma laten plaatsen. Gratis! Hij is zelfs naar de rechter gestapt. Zijn advocaat, een vrouw met overdreven moedergevoelens,  beroept zich op het feit, dat het kindje zich op Nederlands grondgebied bevindt. Er wordt flink met dat kindje geschermd (o wat zielig). Mevrouw de advocaat : er zijn veel meer mensen, Nederlandse mensen, die op dat zelfde grondgebied wonen en die zorg ontberen!
Dat blijkt o.a. uit een ander geval. Een Nederlands gehandicapt kind moet vanwege de groei een grotere, speciale rolstoel. Maar die past niet meer in de personenauto. Zijn Nederlandse ouders krijgen geen bijdrage in de kosten. Ze moeten zelf de aanschafkosten voor een busje betalen. Wie moet hier voorrang krijgen?