dinsdag 19 januari 2016

Van horen zeggen

"Een dolende migrant vindt op straat een fles. Als hij de kurk verwijdert, komt een Nederlandse geest tevoorschijn. Die vertelt hem dat hij drie wensen mag doen. De migrant vraagt de geest om geld, veel geld. De geest stemt toe. Dan wenst de migrant een mooi, gemeubileerd, gratis huis. Met nieuwe fiets! Na enig langer nadenken stemt de geest weer toe. De migrant kijkt tevreden naar zijn vervulde wensen. Tot slot wenst de migrant dat ie heel graag de Nederlandse nationaliteit wil. De geest stemt nogmaals toe. Maar dan zijn de eerste twee vervulde wensen opeens verdwenen. De verbijsterde migrant vraagt de geest om uitleg. Waarop de geest antwoordt : "Nederlanders krijgen niets gratis, die moeten voor alles werken. Ik wens u veel geluk!"

"De Friezen hebben China de oorlog verklaart, met de mededeling : "We beschikken over 10.000 manschappen en 5.000 zware wapens!"
De Chinezen reageren beleefd met : "Beste Friezen, We nemen de handschoen op! Wij hebben 10 miljoen manschappen en 5 miljoen zware wapens."
Na een paar dagen sturen de Friezen hun reactie : "Beste Chinezen, We zien er toch maar van af. We hebben niet zoveel ruimte voor zoveel Chinese gevangenen...."