donderdag 21 januari 2016

Op zoek met Google

Inmiddels heb ik al zo'n 6 weken last van, tja, van wat eigenlijk? Het begon voor mijn verjaardag met hoesten. Niet gewoon hoesten, maar hoestbuien. Sodeju! Maar volgens mijn huisarts mag ik zo'n 6 weken hoesten. Toen hij dat zei, zat ie achter zijn computer te tikken en te klikken. Misschien was ie met Google bezig. Weet ik veel? Tegenwoordig zijn er geen echte ouderwetse deskundigen meer. Nooit eerder gehoord dat je zo lang mag hoesten, maar het zal wel. Hij vroeg mij of ik soms rookte. Toen ik ontkennend had geantwoord, vroeg hij : "O, waarom niet?"
Soms heb ik ook last van een soort opvliegers, die aan koorts doen denken. Ik haal ook sneller adem. Alsof ik net een stuk gerend heb. En ik heb dus weinig energie. Misschien is het een nieuw soort griep- of longontstekingsvirus, dat via Google nog niet te vinden is. Zelf heb ik niet eerder last gehad van zo'n verschijnsel. Mijn huisarts heeft mijn bloed laten onderzoeken. Ik zag hem vijf vakjes aankruisen. Vijf! Hij denkt aan een allergie. Ik zou niet weten waar ik allergisch voor zou kunnen zijn. Behalve dan voor aso's en politici /ambtenaren.
's Winters heb ik wel vaak last van het sombere weer. Ik word daar wat depri van. Maar dat is iets waar ik al decennia lang last van heb. Ook toen ik nog hele dagen werkte. In het donker de deur uit en in het donker weer thuiskomen, vanwege de vicieuze cirkel van geld verdienen en weer uitgeven.
Vanmiddag wil mijn huisarts mij weer spreken. Over de uitslagen. Misschien heb ik eindelijk eens een keer iets gewonnen.