vrijdag 29 januari 2016

The Island : lachen jôh!

Oké, ik geef het direct toe : het is leedvermaak. Ik zag gisteren een aflevering van de nieuwe serie, waarin een groep mensen op een onbewoond eiland worden achtergelaten. Ze hebben geen begeleiding en maar één opdracht : "Zoek het verder zelf maar uit!"
Het viel mij direct op, dat geen van de 15 of 16 mensen het voortouw nam. Je zou toch denken dat er vuur moet komen, een onderdak en dat er voor eten en drinkwater gezorgd moet worden. Nee hoor, de meesten gingen op het strand liggen. Ze misten een hangmat, een koel drankje met ijs en een parasolletje en een vriendelijke ober. Dus haakte al rap iemand af. Voor de rest was het nogal apathisch voor een omgeving die om actie schreeuwde.
Op een gegeven moment waren zo'n 15 mensen bezig met het maken van vuur. Nou ja, twee waren bezig, de rest keek geërgerd toe want vuur maken was erg moeilijk. Een aantal was brilsmurf, maar had nog nooit gehoord over holle en bolle lenzen en/of brandglas. Dus de bril bleef op de neus. Net zoals het lampje op het voorhoofd bleef plakken. Lampje = batterij = energie = vonken = vuur. Ook wel kortsluiting genoemd. Op een gegeven moment had men vuur, echte vlammen! Maar niet genoeg om een vuur te maken. Haha! Ja, sorry hoor. Wat een gepruts. Maar ja, dat maakt zo'n programma extra leuk.
Een van de heren had een slang gedood en was het beestje aan het stropen. Komt er een vrouw bijstaan, die dat wel even van hem zou overnemen! Lekker gemakkelijk, dus. Meneer bleef rustig, al liet zijn mimiek duidelijk blijken wat hij van de interventie vond. Ik zou gezegd hebben : "Hé jôh, ga je eigen slang vangen! Of beter : ga vissen!". Want dat deed daar ook niemand.
Ik kijk graag naar series waarin ervaren avonturiers met weinig of zelf zonder hulpmiddelen weten te overleven in de jungle. Als jochie vond ik het al fijn de natuur in te trekken. Op Curaçao vingen we een kleine soort duif, die we boven een vuurtje grilden. We visten met stukgeslagen zee-egels, slakken enz. De overlevingsoefening in militaire dienst vond ik ook interessant. Dat soort Island dingen heb ik dus al gedaan. Dus ja, ik zou graag op een onbewoond eiland willen liggen. In een hangmat, met een koeldrankje met ijs en een parasolletje en een ober. Komt nog!