donderdag 14 januari 2016

In de wasstraat

Het komt zelden voor dat ik met de auto, zittend achter het stuur, door een wasstraat rij. Voor bijna de helft minder, was ik hem liever zelf in zo'n washok met een hogedrukspuit en een borstel. Het voordeel is dat ik de carrosserie weer eens goed kan controleren en ik ook de binnenkanten van deurposten kan doen. De wasstraat gebruikte ik alleen als er speciale aanbiedingen waren. Dat was ten tijde van de Renault Nevada (foto) nog weleens het geval.
Dus gaan de laarzen en een spons mee naar de wasplaats. Het lukt me wonderwel om heel vaak maximaal 4 euro te gebruiken voor zo'n dhz wasbeurt. Ik spuit eerst het ergste vuil van de auto af, daarna ga ik hem met de shampooborstel te lijf. Vervolgens afspoelen, waxen en een glansbehandeling doen. Vanwege de vele druktoetsen kan ik op elk moment stoppen en/of een volgend programma kiezen.
Ik moet bekennen, het is ook wel een beetje een uitdaging om al die wasprogramma's binnen die 4 euro af te handelen. Dat lukt mij niet altijd en dan wordt het dus 5 euro. Ik kan ook munten van 50 cent in de automaat gooien, maar dat heb ik nooit gedaan. Misschien was ik dan in die uitloopsituaties hooguit 4,50 euro kwijt geweest.
Zomers wil het me soms gebeuren, dat een raampje net niet helemaal gesloten is. Dan zie ik opeens wat druppels langs de binnenkant lopen. Oeps! Na zo'n wasbeurt gaat de stofzuiger door het interieur. Op de achterbank ligt een speciaal kleed voor Fenna. Dat krijgt ook een zuig- en klopbeurt. Als dat achter de rug is, kan de Matrix er weer een maand tegenaan.