dinsdag 19 januari 2016

Op z'n Amerikaans

Interne bemoeienis van Amerika
Amerika is bezorgd vanwege het verzet in ons land tegen het verdrag met Oekraïne. Amerika geeft daar een vreemde, maar ook weer logische verklaring voor : de Russische invloed op Nederland. Hahaha! Typisch Amerikaans om zo te denken. Alles wat afwijkt van de Amerikaanse denkwijze is Russisch of Communistisch. Dat is al het geval al je met Amerikanen praat over ons sociaal stelsel. Rekening met elkaar houden is iets wat de gemiddelde Amerikaan onbekend is.
Amerikanen denken blijkbaar dat wij Nederlanders niet beschikken over een dosis gezond verstand. Wij zijn ook niet zo oorlogszuchtig en agressief, maar hebben meer met gezond verstand gebruiken en overleg plegen. Nederlanders hollen ook niet als makke schapen achter hun regeringen aan.
Als Nederland per se militairen naar Irak of Afghanistan wil sturen, dan stap ik dus niet van mijn anti oorlog principes af en steun ik die militairen dus ook niet. Ik ben wat dat betreft niet 'solidair'. Erg hè?
Oekraïne is geen Europees, maar een Amerikaans (en NATO) belang. Net als Turkije en Griekenland. Helaas liggen die landen wel in Europa. Maar misschien kunnen de wetenschappers van de drijvende continenten daar iets aan doen.