vrijdag 15 januari 2016

Politiek correct

Ja, zo noemen politici dat, als ze belangrijke zaken verzwijgen of verdraaien of domweg liegen, om de burgers te bedotten. Waarom moet er van de migranten zo'n quasi ideaalbeeld komen? Dat zijn toch ook mensen? Waarom moet een misdaad van een migrant ten koste gaan van het rechtsgevoel van de burger? Waarom worden burgers die door migranten gedupeerd zijn afgeraden aangifte te doen?
Al met al zijn het niet de manieren om draagvlak bij de bevolking te creëren. De politiek correcte werkwijze getuigt van minachting voor de burgers en in sommige gevallen zelfs voor de eigen gemeenteraad en draagt bij tot wrijving tussen burgers, overheden en migranten. Politieke correctheid is de manier om onrust en haat te zaaien.
Het zou beter zijn om ten aanzien van migranten een lik op stuk beleid te voeren. Het mes zou dan aan twee kanten snijden : de migrant die beseft dat ie zich hier aan onze regels dient te houden en een burger die zich veilig voelt vanwege de handhaving. En als dan ook twee keer geel rood is, zou het helemaal mooi zijn. Velen beweren gevlucht te zijn omwille van hun veiligheid. Om vervolgens ons leven onveilig te komen maken?
En dan de radarbeelden van MH17. Eerst zijn er pertinent geen beelden (niet opgevraagd en/of verdwenen) en wanneer iemand naar de rechter gestapt is, zijn er opeens wel beelden in het bezit van het onderzoeksteam. Dat MH17 onderzoek stinkt net zo hard als het migrantenbeleid en de afhandeling van de NAM-schade in Groningen en de vliegtuigramp in Faro.