zondag 31 januari 2016

Wegrijden na schade

met een briefje achter de ruitenwisser
Het gebeurt dagelijks dat mensen tegen een geparkeerde auto aanrijden en vervolgens er vandoor gaan. Gistermiddag was het weer zover. Iemand met te veel vrouwelijke hormonen reed tegen de geparkeerde auto van Ben aan. Hij was nogal aan het knoeien toen hij zijn auto in het vak naast die van Ben wilde parkeren. Hij draaide een paar keer het stuur de verkeerde kant op. Met gevolg dat hij met zijn bumper Bens auto schampte. Ben zelf was in de Ikea in Zwolle aan het winkelen. Gelukkig zaten Sonja en Tim nog in de auto van Ben te wachten. Want wat gebeurde er?
De bestuurder die tegen de auto aanreed, wilde stiekem wegrijden! Sonja sprong voor zijn auto en pakte haar smartphone voor wat foto's. De Noord Afrikaanse bestuurder baalde zichtbaar : "betrapt!" Hij probeerde nog achteruit weg te komen, maar dat lukte niet. Vervolgens begon hij de aanrijding te ontkennen en zei dat de schade aan Bens en zijn eigen auto oude schade was. Sonja maakte alvast wat foto's van de auto met kenteken en de schade.
Gelukkig waren er direct meer mensen aanwezig en kwam Ben terug. Voor alle zekerheid werd de politie gebeld, die vrij snel ter plaatse was. Dat vond meneer heel erg vervelend, want hij hoopte de schade contant te vergoeden. De agent controleerde de gegevens van meneer en zei dat hij verzekerd, de auto apk gekeurd en de wegenbelasting ook betaald is. Daarna werden schadeformulier ingevuld en kopieën gemaakt van het rijbewijs.
Toen een keer de kentekenplaathouder kapot gereden werd op een parkeerplaats, trof ik na terugkeer keurig een briefje aan achter de ruitenwisser. Zo kan en hoort het ook.