woensdag 27 januari 2016

Een gesloopt viaduct

ook gesloopt
Toen we afgelopen zaterdag door Leiderdorp fietsten (wat een weertje!) miste ik het oude vertrouwde viaductje achter de Algemene Begraafplaats. Via dat viaductje, waar de A4 overheen gaat, liepen we als kwajongens in de jaren 50 soms naar die oude bunker. Zodra we het viaduct onderlangs gepasseerd hadden, liepen we tegen een typisch boerenhek aan, van het weiland waar de bunker stond.
Onze sluiproute (we gingen stiekem op pad, want de bunker was verboden gebied voor ons) liep vaak parallel achter de A4 langs naar het noorden. We passeerden dan een grote plas die later jachthaven is geworden. Onder dat viaduct gingen we ook vissen als het regende. De doorgang bestond voor de helft uit een rijbaan. De andere helft was water, dat door een betonnen bak werd geleid. We stonden weliswaar droog, maar als we niet opletten dan stonden we tot aan onze enkels in het regenwater. Dat stroomde naar het diepste punt in dat weggetje. Inclusief de bijbehorende modder. 's Winters was daar een overdekte, kleine ijsbaan. Op de zomeravonden was dat viaduct bezet door stelletjes, die daar eh.... elkaar  warm hielden. Net als in die bunker.
Inmiddels heb ik vernomen, dat dat bouwwerkje gesloopt is. Zo'n 7 jaar eerder al! Ik heb in 2008 daar nog foto's gemaakt (gelukkig maar) van dat viaduct. Sindsdien ben ik niet meer daar in de buurt geweest. Het viaduct heeft plaats gemaakt voor een loop- / fietsbrug. Over die brug zijn we gefietst om op het pad langs de begraafplaats te komen.