zondag 24 januari 2016

Over de A6


Gisteren reden wij na zeer lange tijd weer eens over de A6 richting Amsterdam. Ter hoogte van Muiden zagen we hoe daar aan de verbreding en verbeteringen van de A6 wordt gewerkt. Een immens groot project. Ik kan me nog herinneren dat er vragen waren over het nut van hiermee gemoeide investeringen. Uit onderzoek was gebleken, dat de toename van de verkeersdrukte van en naar Almere erg meeviel.
Op die A6 rijden sommigen als gekken, wat de snelweg geregeld als 'gevaarlijk' kwalificeert. Maar aan de weg mankeert niets, het zijn sommige bestuurders. Daar waar de maximum snelheid 100 is, wordt veel sneller gereden. Dat niet alleen, de onderlinge afstand is soms niet meer dan hooguit vijf meter. Het aantal verkeershufters neemt toe naarmate we Diemen naderen. Dus besloten we via de A9 door Zuid Oost te rijden, richting Schiphol.
Daar viel mij op, dat het gedrag van de automobilisten een stuk rustiger is. Al zagen we wel een paar keer bestuurders vanaf de linkerbaan met een zwaai vlak voor andere auto;s langs net op tijd een afslag nemen. Ja, we zijn in de Randstad. Na de Schipholtunnel heeft een aantal weggebruikers de gewoonte om stug links te blijven rijden. Ze doen dat vanwege de komende splitsing tussen de A4 en de A44. Maar ja, die ligt nog een flink aantal kilometers verderop. Zonder verdere bijzonderheden parkeerden we de Matrix in mijn geboortedorp. We pakten de fietsen van de drager, deden de drager in de auto en peddelden richting de Spanjaardsbrug.