vrijdag 8 januari 2016

Strak aaneen

Het oog wil ook wat, dus wilde Sonja boven de radiator in de gang een plankje gemonteerd zien. Ze koos voor een Ikeaanse oplossing.
Boven de verwarming in de gang hebben we toen een tweetal plankjes gemonteerd. Helaas had Ikea niet één lange (denk ik, want ik was thuis gebleven). Maar twee korte maken ook één lange. Dus zijn er toen twee stuks gekocht en gemonteerd. De uitdaging was die twee zo op elkaar te laten aansluiten, dat het lijkt alsof het één plankje is.
Hoewel we met een waterpas gewerkt hebben is het niet gelukt om de beide delen strak aaneen te krijgen. Waarschijnlijk is een van de plankjes wat krom (Zweeds waaibomen hout?) of is er iets met de muur ter plaatse. Na de eerste montage (op een wand van gipsplaat) sloten de delen wel keurig op elkaar aan. Maar we juichten te vroeg; al ras begon de naad steeds meer zichtbaar te worden.
Er zit wat speling in de speciale holle wandpluggen, die er lastig uit te krijgen is. Ik heb besloten de twee plankjes aan de onderzijde met een metalen stripje met elkaar te verbinden, zodat ze een geheel vormen. Ik verwacht dat de boel dan weer naadloos zal aansluiten. En voor langere duur dan voorheen.