zaterdag 9 januari 2016

Keulen : naar beneden trappen

Het kan verkeren. Doe je gewoon je best, zoals gevraagd of zelfs opgedragen, krijg je toch een schop onder je kont omdat het opeens blijkbaar niet goed is wat je gedaan hebt. In plaats dat de opdrachtgever zelf zijn verantwoordelijkheid neemt, krijg jij de schuld. Nou, da's lekker.
Dat overkomt velen en dus ook de politiechef van Keulen. Van hogerhand had ook hij net als veel andere functionarissen de opdracht gekregen vooral zijn mond te houden over de misdragingen van Arabisch en Afrikaans gajes, dat onder het mom van vluchteling door zijn bazin Merkel het land was binnengehaald. Dat soort negatieve berichten over haar gasten vond zijn bazin ongewenst. Totdat anderen erachter komen en daar ruchtbaarheid aangeven. Dan is het hoofd van politie opeens de Kop van Jut geworden. Politiek noemt men dat. Ik vind het ordinair laf gedrag van zijn bazin Merkel, en haar baasjes. Merkel heeft niet alleen een zeer uitnodigende uitspraak gedaan, maar daarna ook erg onzorgvuldig gehandeld. Jammer, dat zij en haar regering niet de consequenties willen aanvaarden in plaats van de schijn te willen ophouden, dat het allemaal koek en ei is met de zogenaamde vluchtelingen. Net als hier in Nederland heeft de overheid moeite met het toegeven van fouten, omdat critici en tegenstanders dan gelijk krijgen.
Ik heb het naar beneden trappen tijdens mijn werk ook een paar keer meegemaakt en moeten ondergaan. Toen dacht ik maar zo : zo lang ik mezelf en anderen maar recht in de ogen kan blijven kijken. En niet te vergeten : mijn projectdagboeken.