zaterdag 16 januari 2016

Een ongeluksdag

De meeste pech heb ik op de vrijdagen gekend. Niet op een vrijdag de 13e, maar willekeurige vrijdagen. Zo overkwam mij het een keer dat ik op zo'n pech vrijdag tot twee keer toe met de trailer tegen de auto schaarde! Ik weet nog wel dat het een erg drukke dag was, met veel klanten en telefoontjes. Ik was al een paar keer op pad geweest met de auto. Met en zonder trailer. De trailer was een platte aanhanger met drie goten erop, waar wij motoren en/of brommers / scooters mee vervoerden. Dat ding was diverse keren aan en afgekoppeld.
Toen ik die dag met een klant ergens naar toe ging, stapten we al pratend in. Eenmaal in de auto, was de trailer niet in de spiegels zichtbaar, omdat ie niet alleen laag, maar ook smal was. Dus zag ik dat ding over het hoofd toen ik achteruit reed. De trailer schaarde en klapte tegen de achterkant van de auto. Dat was dus balen!
Tegen sluitingstijd was er weer een haastklus, waarbij ik geen trailer nodig had. En weer overkwam het mij dat ik achteruitrijdend de trailer tegen de auto reed. Geluk bij een ongeluk : hij schaarde tegen dezelfde kant van de auto. Dat scheelde later bij het herstellen van de schade.
Na het tweede voorval heb ik op de trailer een vlaggenstok gezet, zoals die op kinderfietsen wordt gebruikt. Zo kon ik door de binnenspiegel altijd dat oranje vlaggetje zien, ten teken dat er iets aan de trekhaak hing.