vrijdag 22 januari 2016

Spreekkoren

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax maakte een deel van het Haags publiek  (geen supporters) zich schuldig aan oerwoudgeluiden en racistische spreekkoren.
Tijdens het kijken naar de samenvattingen op de zondagavond, viel het mij op dat de scheidsrechter niets deed. Hij zou de wedstrijd gestaakt moeten hebben, maar blijkbaar was de scheids ook een Hagenees. Ajax heeft aangifte gedaan; het Openbaar Ministerie, ADO en (jawel) ook de KNVB doen onderzoek.
De wedstrijd had direct gestaakt en de club van de zogenaamde supporters tot verliezer verklaard moeten worden. Uiteraard gevolgd door andere strafmaatregelen, zoals spelen zonder publiek. Jammer, dat de scheids niet adequaat heeft opgetreden.
Waar ik wel blij mee ws, is de rode kaart voor de actie van Joey v.d. Berg van Heerenveen. De Heerenveen speler had duidelijk de intentie om een PEC speler met zijn linker been een flinke trap te verkopen. Hij miste weliswaar in zijn opzet, maar gezien de intentie (had niets met voetbal te maken maar alles met iemand bewust letsel toebrengen) terecht een knalrode kaart van de over het algemeen zwak fluitende scheids. V.d. Berg deed natuurlijk alsof ie de onschuld zelve was.