donderdag 21 januari 2016

Pleur maar neer, meneer

Vandaag worden de (overig) afval-kliko's geleegd. Veel mensen plaatsen de bakken conform de voorschriften zorgvuldig langs de weg. Er zijn veel vaste plaatsen waar de kliko's aangeboden moeten worden. De afgelopen anderhalf jaar is het mij opgevallen, dat tussen al die zorgvuldige mensen zich ook een aantal sloddervossen bevindt.
Ze nemen niet de moeite hun kliko netjes aan te bieden. Hij staat er wat verloren bij met de verkeerde kant naar de straat. De rest staat op een rij met een bepaalde tussenruimte. Er is er ook een met heel vaak een flinke kop erop. Vanwege het openstaande deksel, kan ik zien dat de eigenaar niet aan afvalscheiding doet.
oud ijzer gevuld met afval...
En tot slot is er iemand, die de gewoonte heeft om afval los naast de kliko's te plaatsen. Niet naast zijn eigen kliko, maar naast die van een ander natuurlijk. Alsof een ander dat gedaan heeft.
Een dergelijk iemand deed dat ook geregeld als het oud papier wordt opgehaald. Die plaatste lege dozen van groot speelgoed naast de kliko's. Te veel moeite om die even plat te vouwen / stampen. Dat is ook de reden waarom zijn eigen kliko zo snel vol is. We hebben een tijdje die dozen maar zelf plat gestampt en in een kliko gedaan waar nog voldoende ruimte in was. Maar zo los je een probleem niet op, want de dader denkt dat die dozen gewoon meegenomen zijn door de ophaaldienst.
Maar dat is sinds kort afgelopen, want die lege speelgoeddozen werden weer keurig bij hem voor de deur geplaatst. Daar woont namelijk het enige gezin met kleine kinderen. Die boodschap heeft meneer begrepen. Al met al valt het hier reuze mee, vergeleken met onze vorige woonplaats.