dinsdag 12 januari 2016

Vluchtelingenhaters en NSB'ers

Ja hoor, het was weer zover. Iemand kaartte aan, dat ze geen balans zag tussen de behandeling van hulpbehoevende landgenoten en die van de eveneens hulpbehoevende vluchtelingen. En wat denk je? Iemand anders reageerde gelijk met 'vluchtelingenhater'. Dus als ik kritiek heb op Rutte, dan ben ik een homofoob en als ik het oneens ben met Samsom ben ik een 'linkse-kale-watjes' hater? Kom op zeg. Ik vind dat zo jammer. Het maakt een goed gesprek nauwelijks mogelijk. Ik blijf erbij, dat de maatschappelijke onrust gezaaid is en gevoed wordt door de overheid. Waarom?
Zoals ik wel meer doe, haal ik ook deze maatschappelijke situatie terug tot op gezinsniveau. Moet een pleegkind (=vluchteling) extra verzorgd worden? Anders behandeld worden? Of wordt hij/zij net zo behandeld als de overige kinderen, die het ook moeilijk hebben? Als ik als ouder daar niet de juiste balans in weet te vinden en mijn andere kinderen onvoldoende of niet juist informeer, of zelfs ernstige zaken verzwijg, moet ik me niet verbazen over het feit dat er onrust en onvrede in ons huis de kop op steken.
Haat, gezaaid door Rutte en Merkel
De ouders zijn in dit geval de overheden, het pleegkind de vluchteling en de overige kids de Nederlanders. Daar wordt ook in mijn ogen onevenwichtig mee omgegaan. Ik heb als vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk gewerkt en ben nu, ook als vrijwilliger, met ouderen bezig. Geloof me, er is een hemelsbreed verschil v.w.b. de zorg / aandacht tussen beide groepen. Ten nadele van de ouderen. De overdadige aandacht en zorg voor vluchtelingen gebeurt op een manier die tot veel vragen en onrust leidt en zelfs kwaad bloed zet bij andere groepen. Werkzoekenden, ouderen, arbeidsongeschikten, woningzoekenden enz. Ook Jusitite maakt onderscheid :migranten komen weg met onwettig gedrag. Er wordt veel en lovend gesproken over de hoogopgeleide vluchteling, die snel een baan moet krijgen. Er zijn ook veel hoogopgeleide werkloze Nederlanders! Let wel, het aantal hoogopgeleide vluchtelingen valt zwaar tegen. Het overgrote deel heeft een lagere of geen opleiding.
Het is een groot probleem deze situatie van onbalans bespreekbaar te maken. Dan lijkt fysiek protest of weerstand de enige oplossing. En wie zijn daarvan de dupe? En welke politieke partij spint daar garen bij?
Er zijn Nederlanders, die andersdenkenden de mond willen snoeren door hen haatzaaiers en/of vluchtelingenhaters te noemen. Als dat zo is, dan zijn zij zelf NSB'ers. Dan wordt het een discussie tussen vreemdelingenhaters en landverraders. We zitten dan wel weer op één lijn : een zwiepend danskoord.