donderdag 26 januari 2017

Zweef ik?

Eerlijk gezegd ben ik niet blij met het besluit van Trump het waterboarding weer toe te staan. Volgens Trump gaat het om terroristen die gewend zijn aan wreedheden en dan is dat oké. Wat voor waarde heeft zo'n verkregen bekentenis eigenlijk? Als ze mij zouden waterboarden, dan zou ik zelfs bekend hebben een van de vliegtuigen bestuurd te hebben die zich in de Twin Towers heeft geboord. Maar ach, ik mik toch liever op een goede relatie met Rusland en moet het waterboarding maar even laten voor wat het is. Net als het doorgaan met de aanleg van die oliepijpleidingen.
Obama heeft vlak voor zijn vertrek vlug nog wat geregeld. Zo werden artiesten en acteurs omhangen met medailles. Nee, geen veteranen. Hij heeft ook vlug wat politieke tijdbommen geplaatst en zijn medestrijders in Syrië laten wegbombarderen. Wat een nare man is die Obama toch.
Ik moet toch (glim)lachen als ik de protesten tegen Trump zie en hoor. Sommige deelnemers geven blijk van nogal weinig intelligentie of een ernstige vorm van doofheid. Net zoals veel andere landen wil Amerika, Trump, het aantal illegalen terugdringen. Daar is toch niets mis mee? Men moet de gewone procedures volgen. Trouwens, weten die mensen eigenlijk wel hoeveel landen dat soort muren heeft? Muren tegen ongewenst bezoek?
En dan ook nog al die vrouwen die in een soort vaginapak rondlopen. Het eerste wat ik dacht toen ik dat zag was : "Hé, kutwijven!" Ja, sorry maar dat kwam als eerste bij mij op. Die vrouwen hebben vast ook nooit gehoord van mannenpraat. Het zijn er nogal wat, die in zo'n pak rondlopen. Leuk zijn ook de videootjes op internet. Sommige tonen een scherm dat in tweeën is gesplitst. Aan de ene kant de beelden van een officiële nieuwszender, aan de andere kant de 'werkelijkheid'. Zoek de verschillen.
De beleggers varen er wel bij. Die zijn blij met het doorpakken van Trump. Hij komt in elk geval een groot deel van zijn beloften na. Het gaat immers nog steeds om geld.
Volgens ons eigen nieuws is 70% van de stemgerechtigden nog zwevend. Volgens mij was 60% van de ondervraagden niet van plan te zeggen op wie men gaat stemmen. Stilte voor de storm?