vrijdag 20 januari 2017

Toch maar een tv'tje

We hebben al jaren een kleine tv in de kast liggen. Het is een flatscreen geval met ingebouwde dvd speler. Het apparaatje stond lange tijd op Mike's kamer toen we nog in Lelystad woonden.
We hebben dat stof happende ding de laatste keer in de camper meegenomen, samen met wat dvd's. De avonden werden kouder en daarom hebben we in Julianadorp aan zee 's avonds naar twee films gekeken. Dat was op zich best wel gezellig. We hebben een enorme, nog niet bekeken collectie dvd's. Dus we kunnen nog even vooruit.
Het is enkel de bedoeling om in koudere jaargetijden dat ding te gebruiken. Elkaar de hele avond in de camper zitten aankijken wordt immers ook saai. Om maar te zwijgen van al dat moois wat er vanaf gekeken wordt. Haha! Hoewel het een klein formaat flatscreen is ( ter grootte van een A4) mag dat ding zo min mogelijk ruimte innemen. Ik ga hem daarom met een beugel aan het plafond bevestigen, zonder voet natuurlijk.
Normaal ligt de screen natuurlijk thuis, want we willen geen spullen van waarde in de bak laten liggen. De beugel moet als ie niet gebruikt wordt tegen het plafond geklapt of gedemonteerd kunnen worden. Voor gebruik kan ik de tv gemakkelijk in de steun schuiven en vastzetten. Om dat te kunnen doen, laat ik de montageplaat van de steun gemakshalve aan de tv zitten. De beugel is oorspronkelijk een voor aan de wand. Maar door een bout te verwijderen kan ik de beugel ook hangend aan het plafond monteren. Ik kan door die ontbrekende bout de tv meer draaien.
Ik kies voor ene plekje in het midden van de wagen. Dan kunnen we zowel vanuit de stoelen als vanaf het bed naar films kijken. En nee, ik ga geen schotel en dergelijke aanschaffen. 😔