dinsdag 10 januari 2017

Even langs Haren

Afgelopen weekend brachten we een bliksembezoek aan onze tante Pieng. We waren toch even in de buurt, want we waren eerst even naar Groningen geweest. Toen we in Haren op de Rijksstraatweg bij de afslag naar de Hertenlaan moesten stoppen vanwege een verkeerslicht, zag ik dat de groene verlichting van de paal een cannabisblad liet zien! Haha! Nadat ik de wagen voor tantes huis geparkeerd had, ben ik eerst even met Fenna door het Boeremapark gaan wandelen. Daar mag ze poepen, als het maar opgeruimd wordt. Het was daar nogal glad vanwege smeltende sneeuw. Het was er verder vrij rustig. Na onze ronde wandelden we terug naar het huis van tante. Daar werden we hartelijk begroet. Het is altijd weer een feest daar te zijn. Een soort tweede thuis. Zo voelt dat. Dit keer geen rijsttafel en ik weet het : een ernstige overtreding. Het is ons tweede kruisje, want tijdens een vakantie kwamen we een keer 's avonds op bezoek. Toen was het ook al een vreemde gang van zaken. Op bezoek bij tante en niet samen koken en eten. Maar dat maakt die andere keren extra fijner.
Lies kwam ook even langs. Met haar hond, een mooie nog jonge herder. Ze deed hem in de auto, omdat Fenna er was. Haar hond leek mij een rustig, gedwee type. Maar ja, Fenna is zo'n rare. En toch is het ook weer zo dat als Fenna genegeerd wordt zij er ook verder geen punt van maakt. We komen vaak loslopende grote honden tegen, die zich ongeïnteresseerd gedragen ten opzichte van Fenna. Fenna zelf reageert dan ook zo. Fenna mag wel aan hen snuffelen maar niet andersom. Dan geeft ze een snauw in de geest van : opzouten jij!
We namen na een kop thee weer afscheid, want we wilden op tijd weer thuis zijn. De terugreis verliep net als de heenreis vlotjes. Opvallend genoeg maakten we onderweg geen rare dingen mee. Iedereen gedroeg zich netjes op de weg. Tja, blijft toch dat koken in Haren hangen. Dan mar even een videootje. Bami. Op z'n Chinees, met ruis in de microfoon, maar niet minder lekker :