donderdag 12 januari 2017

Extra zitplaatsen in de camper

Zoals ik van plan was, ben ik begonnen met het verstevigen van de beide zitbanken in de camper. De bedoeling is om op elk van de banken twee extra zitplaatsen te krijgen en die vier aan het kenteken te laten toevoegen middels een keuring door de RDW.
Ik heb de houten constructie verwijderd. Die bestond uit dun triplex en wat waaibomenhout. Het geraamte was wel solide en stevig aan de carrosserie bevestigd. Ik heb de ombouw vervangen door 3x dikkere multiplex (watervast verlijmd) en stevigere balkjes. Ik heb de boel zowel verlijmd als geschroefd. Steviger kan het bijna niet (ik ben en blijf een amateurtje).

Ik ga ook voorzieningen maken voor het monteren van heupgordels. Die zijn in dit geval niet verplicht, maar wel handig. Voor de keuring laat ik ze achterwege, want als ze wel aanwezig zijn, gelden strenge keuringseisen. En daar zit dit heerschap niet op te wachten. Haha! Ik hoop volgende maand de wagen met de extra plaatsen te laten keuren. Ik heb dan nog even de tijd.
Een ander iets betreft de verlichting. Alle binnenverlichting wordt gevoed via een trafo (230v - 12 V). Dus we hebben enkel binnenverlichting als we de 230 Volt aansluiten. Ik wil de twee stuks binnenverlichting in het plafond (zie foto rechts) aansluiten op de accu. Daartoe moet ik eerst de 12 volt bedrading ontrafelen. Ik weet het, een kwestie van doormeten om de juiste bedrading te vinden. Die verlichting kan bediend worden via een schakelaar op het dashboard. Dus het zal even puzzelen worden. Misschien een klusje voor tijdens een vakantie.