maandag 23 januari 2017

Zuinig met ruimte

een groot verschil!
Bij aankoop van de bus lag er o.a. een scherm in. Dat scherm is bedoeld om de voorruit en zijruiten te bedekken. Tegen inkijk en als isolatie. Dat scherm is dubbel uitgevoerd (net een gewatteerde deken) en nogal lastig om mee om te gaan. Het zit standaard in een opbergzak van 1 meter hoog en 30 breed en diep. Die zak met scherm vreet veel ruimte weg in de bagageruimte onder het bed.
Bij toeval, ik was op zoek naar iets anders, zag ik een soortgelijk scherm met dezelfde afmetingen op een website. Maar de verpakking, een tasje, was een stuk kleiner : 30x 25 x 6 centimeter! Dat scheelt een enorme slok op een borrel. Alsof het slechts de bodem van de oude schermhoes is. Het oude scherm zie ik vaak op campers zitten, die ook naar wintersport gaan. Maar wij zijn niet zo dol op wintersporten. Dat laten we aan ijsberen en pinguïns over. Zo'n scherm gebruiken we louter voor verduistering en tegen inkijk en de zon. Daar voldoet het nieuwe ook geheel aan. Met als extra heel veel bergruimte over. Het oude scherm zag ik voor een kleine 100 euro te koop. Het nieuwe kostte nog geen 20 euro.
Ik heb ook een reserve 12 Volt voeding gekocht. We gebruiken er nu een van een koelbox. Dat ding maakt van 230 Volt 12 volt dc en kan tot 60 watt belast worden. Een extra is wel zo handig.