dinsdag 17 januari 2017

De Rijdende rechter

O, o, o, waar gaat het over? Zit er een bullebak van een buurman met een enorme lap grond van weet ik veel hoeveel hectare, zich druk te maken over een schutting of boompje dat 10 centimeter of minder op zijn grond staat! Of dat iemand langs een haag over zijn enorme land loopt, om hem te kunnen snoeien. En wanneer het hem alsnog gevraagd wordt, reageert meneer alsof het een doodnormale iets is en dat vragen niet nodig is.
Of een zeurpiet die vindt dat de zonnebloemen van de buurvrouw zijn zonnepanelen op het dak van zijn woning in de schaduw zetten. Zelfs een blinde begrijpt dat dat niet kan. Maar het kan nog erger. Na de uitspraak blijkt vaak, dat de verliezende partij het vonnis doodleuk naast zich neergelegd heeft of het net even anders uitgevoerd heeft. Wat is dat voor kinderachtig gedoe? Nou, gewoon niet je verlies en verantwoordelijkheid willen nemen. Een typisch verschijnsel van deze tijd. Soms heb ik ook vraagtekens bij het verkennend bezoek van de rechter. Zoals wanneer hij gaat luisteren naar geluidsoverlast. Wie zegt dat die radio of ander apparaat tijdens zo'n bezoek op op het juiste volume is gezet? Maar goed, zo blijven er meer zaken met vraagtekens hangen.
Ondanks al dat vaak onnodige en kinderachtig gedoe, blijven veel mensen zich niet aan de regels houden. Vooral als het erfafscheidingen en geluidsoverlast betreft. Ze vinden het ook geen punt om met hun botte hoofd schaamteloos op de nationale tv te komen. Misschien is het toch beter wanneer al die rare snuiters alsnog hun medicatie innemen en een hobby beginnen.