dinsdag 24 januari 2017

Kijken, niet kopen

Volgens mij heb ik daar geen last van : kopen, kopen, kopen. Meestal heb ik niet eens geld en/of een bankpas bij me. "Dat geeft meer denktijd", zeg ik maar. Een euro kan ik maar één keer uitgeven. En als ik die uitgeef wil ik waar voor mijn geld; er iets nuttigs voor terugkrijgen. Het geld brandt me niet in de hand. Geld was /is er omdat anderen erom vragen als ik nuttige producten van hen wil. Zoals gas, licht, water, eten, kleding enz.
Ik kan soms weken zo niet maanden twijfelen of ik iets wel of niet zal kopen. Vaak heb ik een aanmoediging nodig om iets nuttigs te kopen. Kleding kopen doe ik ook met mate. En dan koop ik ook nog eens goedkope kleding. Om mij onduidelijke redenen moet ik altijd gaan klussen als ik iets nieuws of schoons aan mijn lijf heb. Haha!
De periode waarin we de camper aan het inrichten waren, was dus een uitzonderlijke. Kopen, kopen, kopen. En natuurlijk het vooraf vastgestelde budget bijhouden.
Ik heb een lijstje in mijn hoofd van dingen die ik zou willen kopen. Vanwege mijn slechte geheugen vergeet ik dat lijstje trouwens vaak. Dus verscheen er een papieren lijstje. Dat lijstje komt tevoorschijn als ik bijvoorbeeld over een rommelmarkt loop of aanbiedingen zie. Maar dan nog twijfel ik over de aanschaf als ik iets van dat lijstje tegenkom. Gek hè? Of het moet zo goedkoop zijn, dan ga ik wel voor de bijl. Ooit zag ik op een rommelmarkt een speciale aluminium kap voor op de schoorsteen. Dat ding kostte toen nieuw 145 gulden. Meneer vroeg voor dat nota bene nieuwe ding 25 gulden! Tja, dan is een besluit zo genomen.
Als ik iets echt nodig heb, ga ik eerst bij Action of Big Bazar kijken. Lekker goedkoop. Als het iets betreft voor eenmalig gebruik, zoals gereedschap, dan probeer ik het eerst ergens te lenen of desnoods te huren.