dinsdag 17 januari 2017

We schijten pullen

Nu Donald Trump nogmaals benadrukt heeft zich veel minder te willen bemoeien met de EU en de NAVO (vindt ie zelfs overbodig geworden-hoera!), beginnen politici al in hun broek te doen. Het valt niet mee wanneer de grote veilige rug van Amerika verdwijnt en deze quasi vriend zegt : "Zoek het zelf maar uit!" En iets zelf uitzoeken, de confrontatie zelf aangaan, daar zijn wij niet zo goed in. Wij zijn meer van het waarschuwende, bezwerende vingertje, de grootspraak.
Na het verdwijnen van het Warschau Pact kon de NAVO al opgeheven worden. Maar ja, politieagent Amerika had andere plannen met zijn gewapende club en trok de wijde wereld in. En wij dus ook.
Koenders, als vertegenwoordiger van de onze angsthazen, denkt dat ie Trump op andere gedachten kan brengen. Ik wens hem succes. Het leed is daarmee nog niet geleden, want Engeland wil een stap verdergaan dan sec het verlaten van de EU. Het wil ook andere vormen van samenwerking met Europa afbouwen. Tja, daar staan we dan. Waren we nu maar naar Specsavers wat eerder volwassen geworden en meer zelfstandig gebleven.