maandag 23 januari 2017

Zweden in last

Zweden is al langere tijd in last. Het land gaat gebukt onder veel criminaliteit veroorzaakt door....... juist, vluchtelingen! Zoals hier in het westen gebruikelijk is, wordt daar liever niet over gesproken. Maar gelukkig is er het internet en Google. Met een paar simpele steekwoorden (leve de vertaalmachines) zijn vrij eenvoudig officiƫle artikelen en rapporten te achterhalen.
Vandaag hoorde ik over een aanranding in Zweden die live uitgezonden werd op Facebook. Ik dacht gelijk : "Zeker weer vluchtelingen." Dat is geen vooroordeel van mijn kant, maar een gedachte, een conclusie die gebaseerd is op Zweedse statistische gegevens over criminaliteit in dat land.
In dat koude zeer socialistische land, waar je niet eens een kind bij de arm mag pakken, wordt 95% van alle misdaden door migranten gepleegd. Er is sprake van een forse stijging met ruim 450% sinds de komst van al dat volk. Oeps, dat is nogal wat. Onze minister Jet Bussemaker zou zeggen : "Misschien zijn die migranten niet zo bekend met de Zweedse normen en waarden."
Het is erg verontrustend dat nota bene een land als Zweden dit soort ellende over zijn eigen burgers durft af te roepen. Ze zijn daar flink doorgeschoten met hun gastvrijheid. Net zoals in andere landen inclusief ons land. Ook hier wordt liever over feitelijke oorzaken gezwegen.
Nee, dan maar de vogelgriep of de varkenspest. Da's pas erg! Direct een vervoersverbod afkondigen en de misschien besmette beesten terstond afmaken.