woensdag 25 januari 2017

Snelle leugens achterhaald

Ten tijde van de grote stroom migranten ( slecht geïnformeerde mensen noemden hen vluchtelingen) verzon men van alles en nog wat om die instroom positief over te alten komen. Afgelopen dagen hoorde ik commentaren op het bericht, dat inburgering alsmaar moeizamer verloopt. Tussen de commentaren viel mij bepaalde uitspraken op. Sprekend over de problematiek zei een CDA politicus: "In tegenstelling tot wat eerder beweerd werd, zijn de meeste migranten erg laag opgeleid. Van al die geleerden, ingenieurs en professoren klopt niets. De migranten hebben een forse kluif aan een inburgeringscursus. Ze kunnen vaak nauwelijks lezen of schrijven...."  Zo, dat is dus een bevestiging van wat anderhalf jaar geleden al gezegd werd, maar door met name linkse politieke partijen krachtig werd tegengesproken.
Een deskundige sprak over het feit, dat de arbeidsmarkt niet zit te wachten op ongeschoold personeel. "Dat maakt weinig kans op de arbeidsmarkt", aldus de deskundige. De conclusie is duidelijk : We krijgen er weer veel uitkeringstrekkers bij. Vooral jongelui. Samen met de uitgeprocedeerde asielzoekers die hier mogen blijven rondhangen, voorspelt dat weinig goeds. Ik verwacht een stijging van de criminaliteit. En een toename van nieuwkomers, omdat veel migranten als kwartiermakers gekomen zijn. De rest van de families volgt nog.
De EU wil de stroom migranten die via Libië naar Europa komen indammen. Hoe de EU dat wil regelen weet ik niet, want Libië is toch geen echt land meer? Brussel geeft een vreemde reden op. Men is bang dat rechtse partijen te groot zullen worden! Die partijen willen ook van de huidige EU af, dus vandaar de maatregel, ze licht men het plan toe. Jammer dat de EU niet gelijk zichzelf aanpakt. Dan zou sprake zijn van twee vliegen in één klap.
In Duitsland is een campagne gaande die oproept een eind te maken aan de terreur in dat land. Het gaat niet alleen om terroristen met bommen, schietpartijen enz., maar ook over het wangedrag van migranten tegen de Duitse bevolking.