maandag 23 januari 2017

Ze lezen mijn blog

Pas nu is in het nieuws dat veel verkeershufters en -brokkenmakers er vaak erg gemakkelijk vanaf komen. Drie mensen doodrijden voor een taakstraf.
Juridisch deskundigen zeggen dat het te maken heeft met de beoordeling door de rechtbanken. Die vinden vaak dat zo'n brokkenmaker er niets aan kon doen of dat er geen sprake was van gevaarlijke handelingen. Alsof al die idioten nitwits zijn en niet begrijpen dat hun rijgedrag levensgevaarlijk is. Ik ben bang dat rechtbanken pas andere uitspraken gaan doen wanneer een familielid van een van hen doodgereden wordt. Dit is overigens geen oproep. Ik bedoel alleen te zeggen : Je weet pas waar je het over hebt, als je het zelf aan den lijve hebt ondervonden.
Maar laten we eerlijk zijn, verkeershufters worden nog steeds met fluwelen handschoenen aangepakt. Vaak worden overtredingen met een waarschuwing afgedaan. In plaats van vier pv's, krijgt zo'n hufter er maar één. Zo leren ze het nooit.
Het lijkt me ook een goede zaak om onbeschoft gedrag na staandehouding te honoreren met een toeslag van 150 euro. Veel overtreders nemen niet hun verantwoordelijkheid, gedragen zich onbeschoft en schelden zelfs de verbalisanten uit. Ze komen er telkens mee weg. Logisch dat het respect voor de handhavers verdwijnt en plaats maakt voor minachting.