maandag 30 januari 2017

Boeken schrijven

de eerste aanzet is er
Zodra ik daar meer tijd voor heb, ben ik van plan nog wat foto-boekwerkjes te maken. Ik heb er al een aantal, maar ik heb nog wat onderwerpen in mijn hoofd rondvliegen. Een ervan betreft een album over onze vakanties sinds 2013. Die sluit dan mooi aan op de bestaande. Dan wil ik ook nog een album over de kleinkinderen maken. We hebben er immers een kleindochter bij. Maar ik wacht nog even tot na de zomervakantie, want....
Als laatste overweeg ik mijn stamboominformatie vast te leggen in zo'n album. Niemand schijnt geïnteresseerd te zijn, maar uit ervaring weet ik, dat die interesse pas op latere leeftijd komt. Tja, en dan is de kans groot dat er geen vragen meer beantwoord worden of dat informatie verdwenen is door een crash of  blikseminslag of brand. Het worden stuk voor stuk weer albums met veel tekst en weinig foto's met uitzondering van die over de kleinkinderen (denk ik). Het voorwerk kan ik al doen, door bijvoorbeeld alvast wat mapjes met foto's op te bouwen. Ik kan ook al wat teksten kopiëren of opbouwen. Ik zou de bestaande en komende boekjes ook van een cd met bijbehorende foto's en/of video's kunnen voorzien.
Ik zie telkens weer die mooie fotoalbums van mijn ouders voor me, waarin enkel foto's geplakt waren. Geen tekst, datum of andere informatie. Alleen de kledij, kapsels en/of de omgeving vertellen mij vaag iets over de tijd en/of locatie. Dus wie, wat en waar is in veel gevallen onduidelijk voor mij. Er zaten ook veel kale plekken in die albums. Veroorzaakt door foto-uitval. Albums hebben zo hun eigen ouderdomsverschijnselen.
Ik zie ook een van mijn broers voor me, die zich voornam foto's te gaan uitzoeken en te ordenen in albums. Daar kreeg ie helaas de tijd niet voor. Beide ervaringen vormen voor mij een aanmoediging. Ik heb in elk geval al een flinke start gemaakt met de huidige boekwerkjes. Nu nog de rest.