donderdag 12 januari 2017

De vuile was van Amerika

Die vuile was is de laatste tijd flink buiten gaan wapperen. Op zich erg interessant te lezen hoe Amerikanen tegen hun eigen land aankijken via hun stemgedrag. En wat een vuile was levert dat op. Veel ervan wist ik al. Van horen zeggen door Amerikaanse vrienden. Over de vele leugens die hun eigen overheden, nieuwszenders en inlichtingendiensten verspreiden en... dat het hacken van computers door Democraten flink toegepast werd in de voorverkiezingen. Nota bene om eigen Democratische concurrenten van Hillary Clinton te benadelen. Het zijn dezelfde Democraten die hun hack-beschuldigingen nu over een andere boeg gooien.
Straks, als we hier onze verkiezingen achter de rug hebben, zal het mij niet verbazen wanneer bepaalde verliezende partijen hun verlies zullen toeschrijven aan hacks uit Rusland. Koenders heeft dat vuurtje alvast maar aangestoken. Linkse partijen zijn over het algemeen zeer slechte verliezers.
Zoals gewoonlijk worden de recente beschuldigingen aan het adres van Trump niet compleet gemaakt met de officiële Russische reacties. We moeten en zullen één richting opgestuwd moeten worden : oorlog met Rusland. Ik hoorde een lichtpuntje. Zowaar van Obama. Hij zei naar aanleiding van de vele protesten tegen Trump, dat men in gesprek moet blijven. Een goede raad. Dat zouden politici hier ook moeten doen in plaats van de democratie te verdringen, (omdat veel boze stemmers een verandering willen), in gesprek gaan.