zondag 1 januari 2017

Een stamboompje opzetten

Afgelopen week ben ik bezig geweest een stamboompje op te zetten. Ik heb daartoe de informatie gebruikt die ik van anderen heb gekregen en/of die ik zelf heb. Na de eerste opzet, kreeg ik direct meldingen van overeenkomstige gegevens. Leuk! Er blijken meer mensen bezig te zijn (geweest) met de familie. Niet alleen in Nederland, ook in Australië, Duitsland en Scandinavië. Allemaal met name gerelateerd aan de familienaam Sebo. Het handige is, is dat ik die gegevens kan bekijken en eventueel overnemen of koppelen aan mijn gegevens. Ik zag toen dat ik eigenlijk erg veel weet. Meer dan de anderen.
En natuurlijk kreeg ik tijdens het invullen van de stamboom te maken met de commercie. Toen ik mijn stamboom vanaf een bepaald tak verder wilde uitbouwen, kreeg ik een pop up scherm voor mijn kiezen. Je raadt het al : ik moest eerst betalen! Dat heb ik maar gedaan, want ik was naar mijn idee al over het point-of-no-return heen. Ik kan die betaling misschien terugverdienen door zelf ook toegangsgeld te gaan vragen. Haha! Nee hoor, ik heb me aan het begin voorgenomen de informatie over onze familie veilig te stellen; voor het nageslacht.
De situatie van mijn vader, een buitenechtelijk kind, kon ik ook gemakkelijk opnemen. Nu is duidelijk te zien, dat hij uit de Jansen tak komt. Die tak wordt een apart verhaal. Ik hoop ook daarover informatie te krijgen uit de Jansen-hoek. Omwille van privacy ben ik niet ver het heden ingegaan met het registreren. Misschien zijn er familieleden, die liever niet in een boom komen te hangen. 😏