zondag 15 januari 2017

Zwakte bod

De PvdA roept op de PVV te negeren. Het zijn de stuiptrekkingen van een politieke partij op sterven. Een noodkreet. De PvdA zou ook kunnen overwegen om eens met een echt sterk sociaal programma kiezers weer voor zich te winnen. Het afzetten tegen anderen is nogal erg gemakkelijk, maar impliceert onmacht, gebrek aan visie. Interessant is ook dat men de PVV verwijt de maatschappij te verdelen, terwijl men zelf via allerlei oproepen tegen die PVV ook naar verdeling streeft. De pot en de ketel dus. Uit pure onmacht probeert men de PVV te isoleren. Het typeert de zwakte en gebrek aan deskundigheid bij die politieke partijen. Ze zijn niet bij machte een vinger te krijgen achter de redenen waarom de PVV zo groeit.
mijn nieuwe jethelm
Overigens zijn er altijd al voor en tegenstemmers geweest en mensen zonder mening. Wat dat betreft was, is en blijft er sprake van maatschappelijke verdeling. Niets nieuws dus.
Nieuw is wel, dat men blijkbaar geen eigen (lees : andere) mening erop na mag houden. Als onze regering zegt dat het goed is, dan moeten we allen slechts instemmend ja knikken. Logisch, want we hebben te maken met de generatie, die als kind altijd het gelijk en de zin gekregen heeft. Die generatie is niet gewend aan andersdenkenden. Al dat gedoe geeft ook aan, dat de democratie alsmaar verder uitgehold wordt. Er is vrijheid van meningsuiting, maar wie een andere of afwijkende mening heeft moet zwijgen. Er is een stemrecht, maar je mag niet op die of die politieke partij stemmen. Er is vrijheid van geloof, als het maar niet in een Zwarte Piet of het eten van vlees is. Ik mag ook niet geloven dat een ander geloof schadelijk is / kan zijn. Ik moet wel geloven, dat elke vreemdeling een vluchteling is. Ik geloof het allemaal wel. Of niet. Of worden daarom klokkenluiders uit de maatschappij verwijderd? Ik ben ook Bradley Manning.