zaterdag 21 januari 2017

Donald Trump

In zijn toespraak heeft de nieuwe Amerikaanse president nogmaals herhaald waar hij voorstaat. Blijkbaar zijn de Europese politieke leiders doof of hebben ze het afgelopen jaar zitten slapen, want ze zijn nu pas erg geschrokken. De gevestigde politieke orde doet het nu in hun broek. Haha! Laten we wel zijn, Trump heeft op veel punten een zaak. Om het maar weer op gezinsniveau terug te brengen : het eigen gezin eerst! Ik bedoel je kunt niet een paar van je kinderen in armoede laten leven en het geld uitgeven aan oorlogstuig en hulp aan buitenstaanders. Dat zet kwaad bloed binnen zo'n gezin.
Het is ook geen zaak om de deuren van je huis wagenwijd open te zetten. Dat vraagt om problemen in de vorm van criminelen en illegalen. Een nieuwe deur is veel goedkoper dan telkens achter criminelen en illegalen aanhollen.
Ik hoop dat Trump zijn visie omtrent de extremistische moslims als pressiemiddel gaat inzetten tegen andere westerse landen. Ons land volgt daarin nog steeds een halfbakken koers. We durven niet eens haatimams aan te pakken en hollen achter extremisten aan in plaats van ze op te pakken en het land uit te gooien. Met illegalen weten we ook geen raad, dus mogen ze blijven. Veel van dit soort ergernissen wordt afgedekt met een verwijzing naar de EU. Nou, dan maar geen EU.
Ons halfbakken leger kunnen we  ook opdoeken. Met dat armtierig zooitje doen we op dit moment stoer in Polen. Zodra we een nieuw (niet eens modern) vliegtuig hebben, gedragen we ons alsof we zodoende opeens een sterke legermacht hebben. Haha! Het is beter de relaties met Rusland te verbeteren, net zoals Trump dat van plan is. Het is net als met enge buren. Je hoeft geen dikke vrienden te worden, zolang het maar rustig is en blijft. De gevestigde Europese orde moet zijn eigen broek gaan ophouden. Dat wordt erg lastig als je je altijd afhankelijk hebt opgesteld. Ik wens Trump succes en wacht toch wat gereserveerd af. Het is en blijft immers politiek.