zondag 29 januari 2017

Gebakken water

Als ik vlees braad moet ik tussentijds heel veel vocht uit de braadpan gieten. Dat heb ik mijn moeder nooit zien doen. Die hield gewoon lekker braadvet over om daar een jus van te maken. Tegenwoordig begint het met braden, maar voordat je het weet ben je vlees aan het koken.
Het is de gewoonte om vlees vol te spuiten met water. En wat is er nou goedkoper dan water? Zo'n 1.000 liter van dat vocht kost nog geen 70 cent. Het is wel erg vervelend, want door al dat vocht is het lastig zo'n mooi bruin krokant korstje op het vlees te krijgen.
Dus ik giet het vocht tussentijds af en begin van voren af aan weer met braden. Zonde van het gas, de bak en braad boter / olie, mijn tijd en de smaak. Ook weer zo'n situatie waarin men met liegen en bedriegen geld verdient. Het zou handig zijn indien op de verpakking zou staan hoeveel water geïnjecteerd is.