dinsdag 31 januari 2017

Nepnieuws

Ik blijf lachen om veel nieuws. Dit keer vanwege het gedoe rond nep-nieuws. Als voorbeeld wordt genoemd het bericht waarin gemeld werd, dat de Paus het eens is met Donald Trump. Iedereen met een beetje verstand en objectiviteit in het hoofd, weet dat het een nep-bericht is.
Vanuit de EU waarschuwt men de sociale media nep-nieuws te weren. Dus lezen we niets meer over die 500 euro van D66 voorman Pechtold, de populistische beloftes van Rutte en al die andere leugens van de gevestigde politieke partijen?
Nep-nieuws van de EU zelf lezen we dan ook niet meer. Zoals het ineenstorten van de EU als een lidstaat afvalt. Of wanneer een land de Euro zou afschaffen. Dat landen als Griekenland, Italië, Spanje, Portugal financieel gered kunnen worden. En dat zwaar corrupte landen 'volwaardig' lid kunnen worden van de EU. Ik bedoel in het algemeen het EU nieuws dat zegt, dat EU- en nationale politici eerlijke mensen zijn en zeker niet corrupt, zoals twee derde van de kiezers vindt.
Dat diesel verhaal, de corrupte omgang met allerlei industrieën, functionarissen enz. in het algemeen gezegd 'dat veel invloed gekocht en macht verkocht wordt', komt eindelijk in het nieuws. Net zoals het werk dat veel van de EP'ers al dan niet in het geniep voor lobbybedrijven doen.
Ook ander nep-nieuws van onze overheden verdwijnt dan. Dan zien we tenminste dat de realiteit heel anders is. Dat de werkloosheid nog steeds groot is, de export niet flink groeit, de kosten de pan uitrijzen, dat de armoede toegenomen is, welke bevolkingsgroepen veel criminaliteit veroorzaken, hoeveel burgerslachtoffers de Nederlandse F16's tijdens hun missies veroorzaakt hebben en vooral hoe het met vlucht MH17 gegaan is. Kortom, we kunnen eindelijk lezen hoe corrupt onze politici en media al die jaren zijn geweest.