zaterdag 14 mei 2016

Zwoegen op de zaterdag

Vandaag zijn Sonja en ik aardig tekeer gegaan. In de loods. Of beter : loodsen. In de nieuwe hebben we eerst wat ruimte gemaakt, om het laatste deel van de voorraad over te brengen. Daarna zijn we het grote rek, waarin de pijpen en buizen lagen, gaan leegmaken.
Het was drie keer laden en lossen met de Caddy, voordat het rek helemaal leeg was. Sommige materialen waren zo'n 6 meter lang. Gelukkig was het hemelsbreed slechts 100 meter rijden. Vanwege de hoogte van het rek hadden we een ladder of trap nodig. Er was er een beschikbaar, maar die stond bij het metaalafval. Het was ene huishoudtrap, waaraan de derde tree ontbrak. Linke soep natuurlijk, maar het moest maar.
Ik weet niet hoe vaak ik die trap op en neer ben geweest, maar het overkwam me slechts één keer, dat ik de ontbrekende tree vergat. Gelukkig ging ik vrij rustig naar beneden (het was geen haastklus), dus ben ik niet gevallen. Ik kwam met de schrik vrij. Na ruim 5 uur zwoegen was het rek niet alleen leeg, maar ook grotendeels gedemonteerd. We hebben tot 1 juni nog de tijd, dus....