zondag 8 mei 2016

Fenna te water

Vanmorgen zijn we weer even naar het Abbertstrand geweest. Het strand is een strook gras met zandstrandjes en parkeerruimte langs het Drontermeer, tussen Elburg en de Roggebotsluis. Zo, dat weten jullie dan ook weer. In het hoogseizoen moet je betalen. voor de toegang.
Het schitterende weer met een flinke wind trekt veel watersporters naar het meer. Fenna was een van hen. Ze ging als enige van ons drieën te water. Natuurlijk hadden we haar tennisbal meegenomen. Ze bleef maar rennen, plonzen en zwemmen. En zich uitschudden natuurlijk. Dat laatste pas als ze bij een van ons stond, want zo is die Friezin dan ook wel weer. Ze wist van geen ophouden. Maar we zagen aan haar manier van rennen en springen, dat na een uurtje haar energie begon op te raken.
Het was daar erg rustig, omdat de meeste waterliefhebbers zich in bootjes op het water bevonden. Aan wal zaten links en rechts op zo'n 50 - 60 meter afstand van ons twee stellen te zonnen. Toen Fenna zo goed als op was, hebben we haar de auto ingesleept en zijn we weer naar huis gereden. Onderweg had ze moeite om haar ogen open te houden. Fenna is op.