maandag 9 mei 2016

Labrador en Rottweiler

Lilly
Onze kleine Emma heeft een grote hondenbroer en een hondenzus, Puk en Lilly. Puk, de rottweiler, is de oudste en de wijste. Puk is erg rustig en lijkt alles onder controle te hebben. Hij is erg gericht op zijn mensenzusje Emma. Op een positieve manier. Puk let gewoon op Emma, omdat hij weet dat ze nog zo jong en kwetsbaar is. In wezen is Puk een goedzak, een aardige lobbes die niet van het kleffe gedoe houdt. Zoals bij alle honden, wordt ook Puk het liefst genegeerd. Totdat hij zelf vindt, dat ie even wat aandacht wil. Maar dan is een simpele aai over zijn kop al genoeg. Puk is wat dat betreft een echte kerel.
Puk
Met Lilly is het ietwat anders gesteld. Ze leidt zo haar eigen leventje vol grappen en grollen en veel leerzame momenten. Lilly wil alles even proeven. Van de inhoud van een afvalemmer tot speelgoed van haar mensenzusje Emma. Alles gaat even in de bek en wordt fijngemalen om het proeven zo grondig mogelijk te doen. Lilly leest ook kranten en tijdschriften. In stukjes, want zo'n heel geval is voor haar lastig te behappen. Lilly heeft minder op met Emma. Lilly's lompheid en enthousiasme leidt soms tot wat kleine fysieke botsingen. Maar ja, zo'n hond weegt nogal wat.
stoeien
Puk en Lilly gaan ook goed met elkaar overweg. Als Lilly weer eens ongewenst bezig is met haar proeverij, trekt Puk zich wijselijk terug op de gang. Daar wil Puk liever niet bij aanwezig zijn. Als de baasjes de woonkamer betreden, gaat Lilly alvast op haar rug liggen. Dat doet ze als ze weer eens iets 'geproefd' heeft. Dus ligt ze meestal op haar rug. Ik heb me een keer vergist. Toen dacht ik dat Puk de boosdoener was van een versnipperde krant. Hij keek zo schuldig naar me. Maar dat kwam wellicht, omdat hij niet bij machte is zijn zusje in het gareel te houden. Zijn zusje daagt hem soms uit. En als Puk in opgewonden toestand geraakt is, wordt het spel door Lilly beëindigd. Ja, Puk heeft het soms moeilijk. Puk en Lilly, twee prachtige honden, neef en nichtje van Fenna.