zaterdag 21 mei 2016

Oud Harley-Davidson gerucht

Een van de verhalen die ik te horen kreeg in de Belgische Ardennen van Weslake bakkenist Kiers hoorde, ging over een opvallende gebeurtenis. Een jongeman in Magnolia Springs (USA) kocht midden jaren 90 op een sloperij een frame van een Harley Davidson. Hij wilde een motorfiets bouwen en betaalde voor het frame een habbekrats.
Eenmaal aan de slag had hij een paar onderdelen nodig. Hij plaatste bij de fabrikant in Milwaukee een bestelling. Daarvoor moest hij het framenummer opgeven. In plaats van de bestelde onderdelen, kreeg hij een brief van de fabriek. Men bood 5.000 dollar voor het frame! De jongeman was niet op zijn achterhoofd gevallen en sloeg het aanbod af. Na een week ontving hij weer een brief van Harley-Davidson. Dit keer bood men 10.000 dollar. De jongeman krabde achter zijn oor en weigerde opnieuw. Dit keer liet hij de brief met het antwoord door een advocaat sturen.
Een paar weken later belde tv ster Jay Leno! Leno bood voor het oude frame 750.000 dollar! En weer werd het aanbod voor een oud frame afgeslagen! Leno verhoogde zijn bod naar 2,5 miljoen dollar!!! Pas toen ging de jongeman akkoord. Na de deal vroeg Leno hem even onder het zadel te kijken en alles hardop te lezen wat hij daar aan tekst aantrof. De jongeman keek onder het zadel en las : "For Elvis, love, Priscilla".
Het verhaal ging dat Priscilla Elvis voor diens verjaardag telkens een Harley-Davidson had geschonken. Ze deed dit zeven keer. Jay Leno had er al vijf in bezit. Hij is nog op zoek naar de laatste.
Of het allemaal waar is? Jay Leno wist van niets. Maar het is desondanks een bijzonder verhaal.