woensdag 18 mei 2016

Van het Goor gedrag

Vanmiddag na het middaguur reden wij op de N307 richting Kampen ter hoogte van de afslag naar Ketelhaven. Daar zag ik links op de Colijnweg een vrachtwagencombinatie staan. Voor ons reed ook een combinatie; een personenauto met een trailer waarop een bestelbus stond.
Hoewel er verkeer aankwam reed de vrachtwagen toch de N307 op! Op dat punt bevindt zich weliswaar een tweetal rijbanen, maar de vrachtwagenchauffeur moest een hele korte bocht maken om zodoende het gevaarte op de linker rijbaan te blijven. De aanhanger ging al hotsend en botsend met de wielen over de verhoogde middenberm. De automobilisten op onze rijbaan reageerden met abrupt afremmen. Logisch, want niemand verwachtte zo'n actie. Ik heb altijd de pest aan dat soort acties. Het lijkt vaak alsof men ons, het verkeer op de rijbaan, over het hoofd heeft gezien. Komt bij dat het nota bene vaak op voorrangswegen gebeurt. De bestuurders die dat doen laten andere weggebruikers schrikken, de combinatie voor mij ging daarom eerst vol in de remmen. Omdat de vrachtwagen langzaam links bleef rijden, gaf de combinatie weer gas. De vrachtwagen remde af en omwille van de verkeersveiligheid liet ik een flink gat vallen. De vrachtwagen stuurde naar rechts, want de linker rijstrook hield op.
De aso chauffeur was van de firma Van het Goor uit Elburg. Weer een bedrijf waar je beter geen zaken mee kunt doen. Tenzij je dit soort wangedrag normaal vindt. Wij reden ook in een bedrijfsauto en zijn ervan bewust dat dit soort acties een negatieve reclame is.