zondag 15 mei 2016

Opvallend nieuws

In Italië is nu ook het homohuwelijk toegestaan. Zo'n homohuwelijk wordt weliswaar geen huwelijk genoemd en is niet helemaal gelijk aan een hetero-huwelijk. Want tja, het is en blijft een RK Italië. Maar toch, een opvallend iets.
Net zo opvallend is het besluit van Heineken om de Formule 1 te gaan sponsoren. Ik herinner me nog tijdens mijn verblijf bij die brouwerij, dat de brouwer nooit gelieerd zou worden aan een snelheidssport op basis van een EU besluit. Alcohol en snelheidssport gaan niet samen.
Hier in Dronten zijn vorige week 17 mensen opgepakt. Ze waren in een hennepkwekerij aan het werk, toen de politie de joint bezocht. De meesten van hen kwamen uit het christelijke Kampen. Het is maar net waarin je gelooft.
Voormalig burgemeester van Londen, Boris Johnson, vergelijkt de EU met de Europese eenwording onder Napoleon en Hitler. Leuk dat iemand anders ook mijn mening deelt. Het gaat overigens om de achterliggende filosofie en niet om de feitelijke manier waarop hij uitgewerkt wordt. En ook in Engeland wordt daar nogal paniekerig op gereageerd en/of legt men de vergelijking anders uit, om Boris en zijn Brexit-volgelingen zwart te maken.
Terwijl Max Verstappen keurig op de tweede plaats rondrijdt in de F1 van Spanje, is er geen Nederlandse zender die daar aandacht aan besteedt. Dus kijk ik maar naar de Duitse RTL.