vrijdag 20 mei 2016

Betrouwbare, eerlijke politici?

Men beweert dat de meeste landgenoten de regering betrouwbaar en eerlijk vindt. Ik ben daar een uitzondering op. Mijn mening is gebaseerd op het gedrag van onze regering met betrekking tot de ramp met het MH17 toestel (nb een aantal media, tv-zenders en een landelijk dagblad, is een proces gestart vanwege het achterhouden van informatie door de regering), de manier waarop wij geregeld betrokken worden bij oorlogen (men noemt ze 'missies'; op duizenden kilometers van ons land bommen afwerpen en daarbij onschuldigen doodt) en al het stiekeme gedoe rond de zogenaamde vluchtelingen, het referendum over Oekraïne en de EU.
Op het politieke steekspel rond het EU-rovisiesongfestival heeft onze regering hopelijk geen invloed gehad.
Er zijn veel heel belangrijke besluiten genomen, zonder de bevolking te raadplegen. Afgaande op de uitslag van de opiniepeiling zou het kunnen zijn, dat de respondenten een soortgelijk gedrag vertonen als onze politici. Tja, dan vind je het normaal.
Ik wacht ongeduldig het moment af, waarop na weer een besluit tot een 'missie', geen enkele militair komt opdagen. Laat die politici zelf maar naar in de door Amerika en hen zelf gecreëerde killing fields gaan vechten.