maandag 9 mei 2016

De dictatuur van Juncker

weg uit de EU
Meneer Juncker van de EU vindt dat staatshoofden te veel naar hun kiezers luisteren. Aan de andere kant geeft hij toe, dat de populariteit van de EU flink gedaald is. Juncker vindt dat aan het laatste iets aangedaan moet worden. Wat dat iets zou moeten zijn, zegt Juncker niet. En dat verbaast mij niet. Als het aan Juncker zou liggen, dan krijgen de staatshoofden van de lidstaten nog minder macht. Op die manier kan vanuit Brussel gemakkelijker besluiten genomen worden, zonder last te hebben van al die kritische Europeanen, referenda enz.
Juncker steekt gemakshalve niet de hand in eigen boezem, door toe te geven dat het beleid van Brussel nationale democratieën bedreigt. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van Erdogan, nu hij het alleen voor het zeggen heeft. Ik denk dat hij van mening is, dat de EU zich moet aanpassen aan Turkije en niet andersom. Hopelijk noemt Erdogan dan ook details, zodat ik eens van een ander hoor /lees wat er aan de EU mankeert of welke EU-maatregelen weggesneden zou moeten worden.
Interessant is ook dat meneer Cameron denkt dat na een Brexit Europa in een oorlog terechtkomt. Ook een manier om mensen bang te maken. In Engeland zijn verschillende financiële en economische scenario's bekend. Zowel in het voor- als nadeel van een Brexit. Juncker begint al zachtjes te juichen over Griekenland. Dat corrupte land heeft nog meer geld nodig en daarom is de loftrompet maar even uit de EU kast gehaald. Nee, het wordt helemaal niets met deze EU.
Zelf zie ik veel meer in een goede samenwerking met Rusland om Europa zinvol te ontwikkelen, dan achter de oorlogszuchtige Amerikaanse geldwolven aan te rennen.