woensdag 11 mei 2016

Vreemd gedoe


Het komt helaas nogal eens voor : nepagenten. Deze week is bij een woningoverval gebruikgemaakt van politie-uniformen. Die outfit schijnt men gemakkelijk ergens te kunnen kopen. Vorig jaar was er een oproep aan agenten om hun outfit niet op Marktplaats aan te beiden. Zo'n uniform is dan niet helemaal conform de voorschriften, maar een kniesoor die daarop let. Ik heb me al lang geleden voorgenomen niet zonder meer de deur open te doen voor iemand in een uniform. Zo stond er een keer een agent voor de deur. Zonder pet op. Ik vroeg hem vanachter de deur om zijn identiteitsbewijs. Met gevolg dat de (naar later bleek echte) agent boos reageerde. En toch was mijn vraag heel valide. Toen ik de deur alsnog open deed, beweerde hij dat ik te allen tijde de deur moest opendoen voor de politie. Hahaha! Zo dom ben ik ook weer niet. Eerst legitimeren.
Het feit dat er nepagenten zijn, heeft mij ertoe gebracht niemand in uniform te vertrouwen. Hetzelfde geldt voor displays op de hoedenplank van gewone auto's, met bekende teksten als 'politie volgen' of 'stop politie'. Ook daarmee zijn automobilisten de mist ingegaan. Ze werden overvallen en/of hun auto werd gestolen. Ik heb me voorgenomen in dergelijke situaties enkel op drukke plaatsen te stoppen, zoals bij benzinestations of op drukke parkeerplaatsen.
Ebru Umar is weer terug in Nederland. Ze mag hier een eventueel proces in Turkije afwachten. Ik ben benieuwd of ze, als dat door Erdogan gevraagd geëist wordt, uitgeleverd wordt. Van mij mag het, want ze heeft een dubbel paspoort. Voor mensen met een dubbel paspoort geldt wat mij betreft : niet alleen de lusten, maar ook de lasten. Maar men zal zo'n uitlevering wellicht weigeren, vanwege de vrijheid van meningsuiting. Ook goed, maar alleen als Ebru haar Turks paspoort inlevert.
toen we nog ons eigen land verdedigden
Hier in Flevoland hebben militairen op basisscholen(!) wat voorlichting gegeven over hun beroep. Ik vind het maar vreemd gedoe. Probeert Defensie op die manier zieltjes te winnen? Als ik zoiets zou moeten doen, dan zou ik beginnen met de vraag : "Zou jij zinloos willen sterven in een vreemd land?" Zou jij in geestelijke problemen willen geraken en geen adequate nazorg willen krijgen? Zou jij met verouderde middelen willen vechten voor een ander land?"
En kom dan niet met die beelden van militairen met die eeuwig zielige kindjes. Veel dictators, zelfs Hitler ging ook graag met kinderen op de foto.