maandag 30 mei 2016

Weekendnieuws

We hebben een heel gezellig weekend achter de rug. Ik was bekaf. Maar dat maakte niet uit. Na Amerika en Japan zijn dit keer Duitsland en de provincies Limburg en Brabant gestraft door de weergoden. De landen zijn qua politiek verkeerd bezig. Onze eigen beide provincies staan bol van de criminaliteit. Limburg heeft zelfs een burgemeester, die illegalen laat onderduiken. En tja, dat soort gedrag wordt gestraft. Geloof ik dat?  Nee, ik niet. Maar zo denken wel bepaalde mensen over de natuurverschijnselen die de wereld treffen : het zijn straffen van hogerhand.
Een crimineel is onder de ogen van zijn zoontje geliquideerd. So what? Ik nam soms ook onze kinderen mee naar werk. Maar in hun aanwezigheid ben ik fysiek noch verbaal mishandeld door een leidinggevende. Gelukkig maar. Dat ik aan soort gedoe blootgesteld zou worden stond nooit in mijn functiebeschrijving. En toch...
Bepaalde aanhangers van het Duitse AfD willen niet naast voetballer Boateng wonen. Ik woon liever niet naast Real Madrid voetballer Pepe. Een naaimachine van de bovenste plank.
De voetballers van het Nederlands elftal hadden er duidelijk weer geen zin in. Ergerlijk, maar nog ergerlijker is het commentaar van ex-voetballer Heitinga. Nu hij voor de camera zit doet hij voorkomen alsof ie een sterspeler was. Maar Heitinga speelde gedurende zijn hele loopbaan net zo matig als wat er vrijdag op de mat vertoond werd. Misschien was Ajax daarom in hem geïnteresseerd. Gek genoeg zat ik te wachten op de verlossende kopbal van Wim Kieft. Hoe dan ook, dankzij het Nederlands elftal kon ik vrijdag heel goedkoop tanken. Woensdag trouwens weer. Zelfs wanneer de spelers gedurende de hele wedstrijd op het gras gaan zitten.